Специалистите от McLaren създадоха много бързи електрически велосипеди ВИДЕО

Производителят на суперавтомобили McLaren представи лимитирана линия на много мощни електрически велосипеди, одобрени за използване по редовни пътища. Моторът има 600 W номинална мощност.

Линията включва модели Extreme и Sport (съответно оранжевите и сивите велосипеди на снимката). Те са разработени от екипа на McLaren със собствени сили, без участието на трети страни.

Същите специалисти, които създадоха хибридния суперавтомобил Artura, са отговорни за разработването на велосипедите.

Електрическият мотор развива 600 W номинална и 825 W пикова мощност. Въртящият му момент е 161 Nm. Могат да бъдат закупени и по-прости версии: и двата модела се предлагат и с двигатели с номинална мощност 250 W.

McLaren Sport е оборудван с окачване само на предните колела. Extreme също така амортизира задното колело, което го прави по-подходящ за неравни пътища и терени. И двата мотоциклета се доставят с гуми Pirelli All-Terrain и LCD дисплей с комбинация от прибори за водача. Има избор от пет режима на шофиране – Off, Eco, Trail, Sport и Race.

Спортната версия струва 8–9 хиляди долара, Extreme е оценен на 11–12 хиляди. И двата велосипеда ще бъдат пуснати в ограничен брой, но количеството на екземплярите не е обявено. 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!