Instagram ще позволи да качваме видео клипове до 60 секунди в Stories

Разработчиците на Instagram са доста активни в експериментите с нови функционалности. Приложението усеща все по-силната конкуренция на TikTok и други платформи. Всичко това налага да се провеждат множество тестове с подобрения, които да накарат да бъдем по-активни в своите профили в приложението.

Ако използвате активно Instagram вероятно знаете, че можете да създавате истории с продължителност до 15 секунди.

които са видими от другите в продължение на 24 часа. В случай, че надхвърлите този лимит ще се запишат няколко отделни Instagram Stories. Добрата новина е, че компанията иска да премахне това ограничение.

Малък брой потребители вече разполагат с възможността да качват 60-секундни клипове в Instagram, информира 9to5mac.

 

 

Успоредно с това е променен и интерфейса за качване на Instagram Stories. Идеята е да се улесни поще повече процеса на създаване и ъплоудване на истории в приложението. Все още няма яснота колко продължителни ще бъдат тестовете. Няма да е изненадващо, ако още в началото на следващата година можем да се възползваме от по-дългия формат на Instagram Stories.

Tова е поредният опит на компанията да бъде по-конкурентна на TIkTok и Snapchat, които се радват на голяма популярност, особено сред най-младите потребители. Постоянните промени са важна част от стратегията на Instagram да бъдат по-успешни.