Samsung сливат бизнеса със смартфони и потребителска електроника в едно звено

Корейският производител предприема ключови промени в своята организационна и управленска структура. Samsung Electronics планират да слеят две от трите си бизнес дивизии в едно общо подразделение. Част от промените включват още и нови назначения на най-важните позиции. От Bloomberg определят сегашните действия като най-голямата структурна промяна в Samsung от четири години насам.

Първата стъпка от плана за реорганизация включва създаването на SET Division. Тази дивизия ще съчетае в себе си настоящите Consumer и Mobile бизнес структури. Новият шеф на SET Division ще се казва Йонг-Хее Хан, който досега работеше  в TV Research и Development екипа на Samsung.

По този начин той ще наследи двамата главни изпълнителни директори: Донгжин КОх и Хиунсук Ким, които ръководеха бизнеса със смартфони и умни уреди за интелигентни домове. Промени са предвидени и в третата дивизия на Samsung, а именно Device Solutions Group.

 

 

Всъщност тази дивизия отговаря за разработката на модерни решения в сферата на полупроводниците, включително памет модули и чипове за външни клиенти. Недостига на компоненти в световен мащаб вече засегна сериозно този бизнес на Samsung. Стабилизиране на ситуацията не се очаква преди втората половина на 2022г.

Структурните промени на Samsung са вдъхновени от желанието на наследника на корейският гигант, Джей И. Лий да има по-активно участие в ежедневните операции. След като бе освободен от затвора през август той има важна роля при вземане на стратегически решения. Сред тях е пътуване до САЩ за финализиране на преговори за изграждане на съоръжение за $17 млрд..

В момента наследника на Samsung е в Близкия изток, където Samsung C&T и Samsung Electronics участват в разнообразни проекти.

 

Oще от Digital: Samsung ще използват три различни 4nm процесора във флагман смартфоните си