Instagram вече изисква видео селфита при регистрация за да потвърди самоличността на потребителите

Авторите на съдържание и инфлуенсъри често използването на няколко акаунта в Instagram. Превключването между профилите, обаче вече ще става по-трудно. От компанията въвеждат мерки, които да гарантират по-ефективно идентичността на потребителите при логин. За целта Instagram ще започнат да подканят определени профили да верифицират себе си с предоставяне на видео селфита.

Идеята е тази тактика да се прилага единствено при подозрителни акаунти и съмнения, че ботове разпространяват съдържание в Instagram. В такъв случай ще бъде изискана идентификация с няколко кратки клипа, които показват съответния потребител в различни ъгли. Така Instagram ще се убедят, че отсреща има реален човек, който е притежател на съответния профил в приложението.

В интернет се появиха данни, че проверката включва потвърждение от поне четири различни ъгъла, съобщава TheVerge.

 

 

Трябва да уточним, че проверката с видео селфита не свързана с всички потребители. Instagram виждат в това средства полезен начин да открият собствениците на множество акаунти, както и профили използвани за автоматизирано разпространение на съдържание в мобилното приложение.

Instagram не използват лицево разпознаване, включително и във видео селфитата. Изискването за верификация с няколко клипа е провокирано от наличието на акаунти, които за броени секунди извършват внушително количество действия, сред които харесване и публикуване на много постове. 

Ако възникнат подобни съмнения собствениците на акаунтите ще трябва да потвърдят своята идентичност с няколко видео селфита.