Реал Мадрид не се затрудни с Баскония

Реал Мадрид записа безпроблемна пета поредна победа в Евролигата, след като показа категоричното си надмощие в испанския дуел с Баскония. Баскетболистите на Пабло Ласо отвяха баските с 88:60 (25:14, 28:20, 18:13, 17:13) в среща от 12-ия кръг на най-силния клубен европейски турнир.

Мадридчани контролираха двубоя от началото до края, като постепенно увеличаваха разликата в резултата след всяка отделна част.

Най-резултатен за успеха на „белите“ бе Фабиен Козьо с 13 точки, докато Тома Юртел (9 асистенции) и Валтер Таварес (6 борби) добавиха по още 12 точки.

За Баскония, който допуска втора поредна загуба в Евролигата, най-добри бяха Стивън Енох и Симоне Фонтекио, които приключиха с по 14 точки.

Така Реал Мадрид остава на първото място във временното класиране с баланс от 10 победи и 2 загуби, докато Баскония се свлича до 15-ата позиция с 4 успеха и 8 поражения.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.