Instagram ще конкурират TikTok с функции за гласови и звукови ефекти в Reels

Instagram продължава да следва стратегията да представя нови функционалности, които да засилят конкуренцията с TikTok. По този начин потребителите често получат актуализации с допълнителни инструменти и възможности. Последният ъпдейт на приложението включва две подобрения, които заслужават внимание на хората, които използват активно Instagram.

Първата нова функционалност добавя „Теxt-To-Speech“ опция за клиповете в Instagram Reels.

Както името подсказва активирането ще осигури изкуствен клас, който ще прочита текстовото съдържание във видеото. Потребителите ще могат да променят и гласовите тонове. 

Новият ъпдейт ще позволи на авторите да се забавляват, като добавят монотонен, компютърен глас, който разказва съдържанието им. Функцията за преобразуване на текст в говор може да се активира в камерата на Reels. След като запишете или ъплоуднете видео трябва да отворите Preview, за да добавите текст, информира TechCrunch.

 

 

Когато сте готови с добавянето на текст ще видите на екрана „балонче“, с което да изберете в коя част на видеото да се покаже написаното съдържание. Новият ъпдейт ще позволи да изберете иконата с трите точки и от допълнително меню да настроите текста и гласа в клиповете. Предвидени са две гласови опции, от които да избирате.

Instagram вече поддържа и т.нар. „Voice Effects“, които представляват още един начин да проявите своята кретативност при създаване на видео за Reels. Може да изберете записания глас да звучи сякаш дишате хелий, или сте робот, както и други подобни ефекти.

Подобни функционалности са изключително популярни в TikTok и вече ще са налични за Instagram Reels. Въпросните ефекти ще са налични като изберете символа с музикална нота и и аудио миксера. Актуализацията вече се разпространява до потребителите.

 

Oще от Digital: Instagram представиха конкурент на TikTok Duet с името Remix on Reels