Публикациите в Instagram от браузъра стават реалност

Популярното приложение подготвя премиерата на няколко нови атрактивни функции, които ще са достъпни за потребителите в следващите седмици. Moбилните устройства са основно средство за достъп до Instagram, но има и доста хора, които се логват от десктоп устройства. Именно заради това е странно, че не е налична функция за ъплоуд на публикации от уеб браузърите.

От началото на пандемията все повече потребители сърфират в своите акаунти от по-големите екрани на компютрите.

Все пак от Instagram са наясно, че това е едно от най-желаните подобрения в приложението и от месеци експериментират с подобна интеграция. Добрата новина е, че тестовете са във финалната си фаза и скоро ще можем да качваме публикации в Instagram от десктопите.

 

 

Включването на функцията ще направи уеб версията на Instagram още по-полезна за потребителите. Все пак ще трябва да се ограничите видео съдържанието да е с продължителност от максимум 60 секунди. Разпространението на дългоочаквания ъпдейт ще стартира до няколко дни, съобщава AndroidHeadlines.

Collabs е друга нова функционалност в приложението, която ще позволи да създавате съдържание за Instagram Feed и Reels с други потребители. Въвежда се и нова система за финансиране на популярни автори на съдържание, което може да става с избора на “ “ бутона.