Instagram ще ни подканва да си вземем почивка от приложението

Facebook и Instagram се превърнаха в една от най-обсъжданите теми в индустрията през последните дни. Причината бе продължителния срив, който остави милиони потребители без достъп до своите акаунти. Компанията възстанови нормалната работа на сървърите си след часове, но това доведе до доста критики и бе свързано големи финансови щети.

Успоредно с това Facebook предизвикаха обществен недоволство, заради изслушване на бивша служителка, която разкри интересни детайли за работната етика пред Конгреса.

Основното заключение от разказа е, че компанията толерира печалбата пред сигурността на своите потребители. На пръв поглед това не е изненадващо, но Facebook категорично отрече подобни твърдения.

Вицепрезидентът на глобалните въпроси, Ник Клег сподели, че ще бъдат въведени нови мерки, с които ще се предотвратява достъпа на тийнейджърите до неподходящо съдържание. Instagram е първото приложение, което ще предложи тази функционалност, но няма да е изненадващо след това да бъде интегрирана към Messenger, WhatsApp и Facebook.

 

 

Kонцепцията предвижда алгоритмите да следят какви публикации виждат представителите на най-младата аудитория, като ограничават неподходящите постове. Instagram също така ще подканя потребителите да си вземат почивка, ако прекарват твърде много време в своя акаунт. Все още не знаем кога да очаква е интеграцията на новите инструменти, но компанията е сериозно ангажирана да подобри настоящата система, съобщава TheVerge.

Докато се работи над тези подобрения ще бъдат забавени плановете за представяне на Instagram Kids. На този етап приоритет е да се гарантира, че тийнейджърите виждат единствено публикации, които са подходящи за тяхната възраст. Така компанията ще опита да се противопостави на обвиненията, че Instagram е „токсична“ среда за младите потребители.