Firefox за Android ще ни логва автоматично в уеб сайтове

Моzilla са доста активни в интегрирането на нови функции към популярния браузър. От няколко седмици се експериментира с още едно атрактивно подобрение във Firefox. Разработчиците имат достъп до бета версия на система, която ще логва автоматично потребителите в любимите им сайтове.  

Добрата новина е, че експериментите са приключили.

Това означава, че функцията вече е достъпна за всички профили. тъй като е част от ъпдейта към Моzilla Firefox. Компанията предлага собствен мениджър на пароли, които неимоверно улеснява логването в акаунтите. Неговото име е Lockbox и от дълго време е една от водещите и най-атрактивни функции на уеб браузъра.

Интеграцията на системата за автоматичен логин ще улесни още повече потребителите, като премахне нуждата да инсталират други приложения или дори да отварят външни страници. След като инсталирате ново приложение ще може веднага да добавите логин детайлите в мобилната версия на Firefox за устройствата с Android.

 

 

За максимално улеснение данните за идентификация ще се запазят и синхронизират с десктоп версията, информира AndroidCommunity. Единственото изискване е да използват един и същи профил във Firefox. Ако държите на максималната сигурност също така е предвидена опция да използвате биометрични данни, като сензор за пръстов отпечатък или лицево разпознаване.

По този начин още по-сигурно ще запазвате и използвате логин детайлите от уеб браузъра. Регистрацията на профила ви във Firefox Monitor ще следи и ще ви информира, ако някой от акаунтите ви е хакнат. Разпространението на Firefox 93 за смартфоните с Android вече започна и в кратки срокове ъпдейта ще е наличен за всички потребители.