Android 12 ще е достъпна за смартфоните до няколко седмици

Google работят активно над новата операционна система вече повече от шест месеца. Компанията премина през всички необходими фази на тестове и разработка на Android 12. Платформата се отличава с много нови функционалности, оптимизации на сигурността и промени на UI интерфейса.

Технологичният гигант навлиза в последния етап от дистрибуцията на Android 12, като финалната версия на отворения код вече е достъпна в Android Open Source Project (AOSP).

Реалните ъпдейти до смартфоните се очакват в следващите няколко седмици, съобщава gsmarena.

Едва ли е изненадващо, че собствениците на Google Pixel ще могат първи да се възползват от новостите в Android 12. След това ъпдейтите ще са налични за устройствата на други водещи производители на смартфони, като Samsung, OnePlus, Oppo, Xiaomi и др.

 

 

Компанията също така ще разкрие повече детайли за възможностите и дистрибуцията на операционната система по време на Android Dev Summit. Конференцията с разработчиците ще се проведе на 27 и 28 октомври. Според официалните данни повече от 225 000 души са тествали Beta версиите на Android 12.

Благодарение на обратната връзка Google са отстранили повече от 500 хил. бъга в работата на операционната система. Потребителите могат да очакват актуализациите до съвместимите устройства още преди края на 2021г. Производителите допълнително ще разкрият детайли за своите планове за разпространение на ъпдейтите.