Android 12 ще бъде представен на 4 октомври

Потребителите очакват с нетърпение премиерата на Android 12, тъй като операционната система ще предложи редица ъпдейти. Първите устройства, които ще бъдат актуализирани за представителите на Google Pixel бранда, включително и тазгодишните смартфони от серията. Тук е момента да допълним, че компанията вече разкри детайли за подобренията на операционната система, както и в Pixel 6.

Анализаторите очакват реалните ъпдейти към Android 12 да стартират до броени седмици.

Абсолютно същото може да се каже за премиерата на Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro. В интернет изтекоха данни, които разкриват повече детайли за датата, на която ще е достъпна операционната система. От xda-developers твърдят, че Google ще представят стабилната версия на Android 12 на 4 октомври.

Припомняме ви, че през миналата година AOSP версията на Android 11 бе достъпна на 8 септември. Google едва ли ще се бавят твърде много и ще покажат Pixel 6 и Pixel 6 Pro или на същия ден, когато представят Android 12 или в кратки срокове след това.

 

 

Teхнологичният гигант вече разкри детайли за новия дизайн и хардуерните иновации, които ще предложат смартфоните. Базовият модел ще предложи 6.4-инчов екран с 90Hz честота за опресняване на кадрите, докато Pixel 6 Pro ще разполага със 6.7″ дисплей със 120Hz.

Премиум конфигурацията ще има три камери в задната част, вместо двата модула на Pixel 6, който се очаква да премахне телефото обектива. Интересно решение ще бъде интеграцията на Google Tensor. Това е собствен чип на компанията, което ще сложи край на партньорството с Qualcomm.

Аpple също възприеха подобна стратегия с популяризирането на iPhone и изглежда, че Google също виждат потенциал в тази стратегия.