PayPal купува японския стартъп Paidy за $2.7 млрд.

Услугите за мобилни плащания станаха още по-популярни от началото на пандемията с коронaвируса. Все повече хора използват смарт методи за разплащания онлайн и във физически обекти по цял свят. PayPal са глобален лидер в този сектор, който постоянно търси нови начини, за да предложи по-добри възможности на своите потребители.

Компанията сега потвърди официално, че се е съгласила да придобие японския стартъп Paidy.

Финансовите параметри на сделката ще достигнат до $2.7 млрд., като се очаква почти цялата сума да бъде преведена в кешово плащане. Купуването на Paidy ще разшири портфолиото от иновативни услуги, които PayPal предлага, както на японския, така и на световния пазар.

Потребителите в страната извършват онлайн покупки на стойност от над $200 млрд. годишно, като Paidy са популярни със своите услуги в категорията „Buy Now, Pay Later“ (BNPL), съобщава Reuters. Любопитен факт е, че две трети от транзакциите продължават да се извършват в кешово плащане, което PayPal иска да промени с реализирането на сделката.

 

 

В момента Paidy разполага с потребителска база от над 6 млн. регистрирани акаунта. Платформата предлага опция за извършване на онлайн покупки, които след това се плащат веднъж месечно с банков трансфер или физически обект. Иновативните предложения на PayPal вече им позволиха да разширят своя BNPL бизнес в други държави, сред които Австралия.

Придобиването от PayPal е сигурна гаранция, че услугата ще може да се възползва от по-сериозна дистрибуция в глобален мащаб. Компанията разполага с над 400 млн. потребители, което ще предостави много повече възможности за бизнес развитие на Paidy. Инвеститори на Paidy са големи имена като Soros Capital Management, Visa и Itochu Corp.

Главният изпълнителен директор и председател, Рику Суги ще продължи да изпълнява настоящите си задължения в японския стартъп, както досега. Финализирането на сделката се очаква да стане факт до края на четвъртото тримесечие на 2021г.

 

Още от DIgital: Как да получаваме плащания онлайн с PayPal

TagsPayPal