Технологии на Amazon ще съхраняват колосалния видео архив на Formula 1

Болидите в най-гледаното спортно състезание на планетата са впечатляващи машини, както от дизайнерска, така и от технологична гледна точка. Всяко състезание от календара на Формула 1 е свързано с анализа и обработката на внушително количество информация. Във всяка секунда по време на тренировките множеството сензори на болидите изпращат в реално време данни до отборите.

Телеметрията е ключова за представянето на пилотите и е неизменен елемент от подготовката на пилотите.

Amazon Web Services (AWS) e eдин от технологичните партньори на Formula 1, който ще изиграе стратегическа роля в опазването на колосалния видео архив от състезанията във F1. Организаторите са избрали AWS, която е водеща облачна услуга, за да мигрират внушително количество информация в сървърите на Amazon.

Тук е момента да уточним, че става въпрос за видео кадрите, които съпътстват състезанията във Ф1 от десетилетия насам. Съществуващият архив е най-добрият начин за еволюцията на болидите и най-атрактивната автомобилна надпревара в световен мащаб през годините.

 

.

 

Новият проект доразвива настоящото партньорство между AWS и F1, което цели да предостави по-добро изживяване на феновете, използвайки модерните технологии за облачен анализ. Отделните състезателни уикенди генерират внушително количество видео съдържание, което Formula 1 иска да съхрани в дигитален формат.

Ъплоудването на архива в облака е най-доброто решение, тъй като възможностите на физическите носители са ограничени. Състезание през 70-те години на миналия век може да изразходва няколко гигабайти, но днес вече се излъчва 4K резолюция в множество зрителни ъгли. Това е сериозно предизвикателство, на което AWS планира да предложи съвременно и ефективно решение.

AWS ще запазват видео архива и на други популярни спортни надпревари като NFL, NHL, PGA Tour и NASCAR.