Android 12 ще позволи да отваряме няколко прозореца едновременно в Google Chrome

Google Chrome поддържа няколко различни метода за организиране на отворените табове в уеб браузъра, което улеснява за мултитаскинга. Ако използвате десктоп устройство имате опцията да комбинирате раздели в групи с един или повече прозорци в Chrome. За да ги пренаредите е необходимо да използвате Windows Manager-а на вашата операционна система.

Собствениците на устройства с Android също могат да организират табове в групи, но не могат да отварят множество прозорци едновременно, както го правят от настолните компютри.

Това скоро ще се промени, тъй като Google разработват актуализирана версия на Google Chrome, която включва подобна функционалности.

Специалистите на компанията вече работят активно над „Multi-Instance“ поддръжка за уеб браузъра в Android 12, информира xda-developers. Това ще позволи на потребителите да отварят всички организирани табове в една група по едно и също време с едно кликване на бутон от смартфоните.

 

 

Новите промени добавят „New Window“ бутон в контекстуалното меню нa Google Chrome, когато устройството се използва в Split Screen режим. Потребителите ще могат да възпроизведат втори активен прозорец в другата част на дисплея. Опцията „Manager Windows“ предлага възможност да отворите и друг таб на екрана.

По този начин Android 12 ще разшири възможностите на Chrome с актуализирана функционалност за отваряне едновременно на няколко прозореца в браузъра. Това ще улесни работата на най-активните потребители, като им позволи да извършват повече с по-малко действия.

Отварянето на два прозореца ще добави „Windows Management“ бутон с информация за активните прозорци, като функцията ще поддържа максимум пет отворени таба в Google Chrome.

 

Oще от Digital: Android 12 ще позволи да стартираме игри още преди да се инсталират