Илон Мъск представи хуманоидния робот Tesla Bot

Илон Мъск e собственик на няколко иновативни компании, с които иска да промени изцяло ежедневието ни. Най-добрият пример е Tesla, които вече превърнаха концепцията за електромобилите в реалност. SpaceX е впечатляващ стартъп, който иска да революционизира космическото пътуване.

Neuralink също е собственост на Илон Мъск и има амбициозната цел да премахне границата между компютрите и хората.

Шефът на гореизброените компании сега официално представи най-новия си проект, който също заслужава сериозно внимание.

Това е Tesla Bot – хуманоиден робот от ново поколение, който използва изкуствения интелект от режима за автономно управление на Tesla. Компанията обещава скоро да представи и работеща версия в реален размер. Височината на Tesla Bot надхвърля 150 сантиметра, като теглото ще е от порядъка на 55 килограма, съобщава CNet.

 

 

Главата на хуманоидния робот ще бъде оборудвана с камерите за автопилот на автомобилите Tesla. По този начин ще се придава необходимото усещане за околна среда, като е интегриран и екран за показване на полезна информация. Теsla Bоt ще използва Full Self-Driving (FSD) компютъра на Tesla.

Илон Мъск уточни още, че хуманоидния робот е разработен да бъде приятелски настроен и да се ориентира в свят, който е създаден за хората. Теsla Bot може да бъде научен и програмиран да извършва различни действия от ежедневието, като например да отиде до магазина и да напазарува вместо нас.

В определен смисъл Tesla Bot може да се превърне в бъдещото на физическия труд и да замести хората в изпълнението на опасни задачи. Работещ прототип на машината се очаква да бъде готов през 2022г.