YouTube ще улеснява пропускането на видео глави с нова жестова команда

Гледането на видео в YouTube от смартфоните е подходящ начин да се забавляваме, когато сме в движение. Ако плащате за премиум акаунт може да се възползвате от пълния набор от функции на най-популярната видео услуга. Дори и да използвате стандартен профил имате достъп до много възможности да стриймвате и управлявате любимото си съдържание от смартфоните.

Google разработват нова функционалност за устройствата с Android, която ще улесни пропускането на отдели части от видео клиповете, които гледате.

Вероятно сте запознати, че клиповете в YouTube се разделят от авторите им на отделни глави, което е подходящо по-бързо да се ориентирате и откриете определена част от дадено видео.

Трябва да отбележим също, че всеки автор на видео може да добави подобни глави, за да улесни своите последователи и потребители. Компанията тества жестова команда, с която позволява с двойно кликване в дясната част на екрана да прескочите до следващата глава или да се върнете назад.

 

 

Връщането с видео глава може да стане с двоен клик, но вече е от лявата страна на прозореца. Функцията е оптимизирана за случаите, когато гледате в пейзажен режим, тъй като е трудно да използвате двата пръста за кликване в компактния YouTube плейър в портретна ориентация.

Всъщност това е втората жестова команда след интеграцията на Drag Gesture, която е активна независимо в коя част на прозореца я приложението. Тук е момента да уточним, че двойно кликване с един пръст ще превърти десет секунди от видео в YouTube за Android.

Новата функция е част от YouTube version 16.31.35 beta, която скоро ще е достъпна за изтегляне от всички потребители на Android.