Смарт часовниците Samsung Galaxy Watch 4 не поддържат iPhone

Samsung актуализираха портфолиото си от умни часовници с премиерата на дългоочакваните Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 4 Classic. Най-съществената разлика между двете устройства е, че вторият модел има въртящ се пръстен за навигация около екрана. В същото време Galaxy Watch 4 има чувствителен на допир сензорен панел, който е достъпен с плъзгане на пръста от краищата на екрана.

Собствениците на Galaxy Watch 4 Classic ще могат да се възползват от здравината на висококачествена неръждаема стомана, за разлика от алуминиевото покритие на стандартната версия.

Липсата на физическа рамка около екрана прави Galaxy Watch 4 по-компактен и по-тънък от своя предшественик. 

Потребителите ще могат да избират между 40mm/44mm версии на Galaxy Watch 4, както и 42mm/46mm на Galaxy Watch 4 Classic. Новите устройства споделят еднакви параметри на дисплеите, тъй като смарт часовниците предлагат опция за избор на 1.2″ (396х396) и 1.4″ (450х450) екрани, съобщава TheVerge.

 

 

Устройствата се захранват от 5-нанометрови Samsung Exynos W920 процесори, чиято работа се подпомага от 1.5GB RAM и вградена памет от 16GB. Капацитета на батерията варира между различните модели, като Samsung обещават до 40 часа с едно зареждане на батерията.

Новите часовници вече работят с Wear OS 3, която е разработена съвместно от корейския производител и Google. По този начин интерфейса взаимства някои функции от Tizen OS. Компанията ще продава на пазара версии с Bluetooth и LTE свързаност, като цените стартират от $249 за Watch 4 и $349 за Watch 4 Classic.

Aко проявявате интерес към часовниците е добре да сте информирани, че Watch 4 серията не предлага поддръжка за устройствата с iOS. Това означава, че ще можете да свързвате смартфоните с Android, но не и iPhone. Остава възможността Samsung да променят мнението си и предложат тази функционалност на по-късен етап.