Куче се прослави в мрежата с грижовността си към бебе ВИДЕО

Преди месец на Ник и Хейли Елиът от Великобритания им се е родила дъщеря – Мейси. Съпрузите се притеснявали, че появата на нов член на семейството в къщата ще разстрои и огорчи добермана им Томи, който е на две години и бил взет от тях, когато кучето било на тримесечна възраст. Но се оказало, че те са се притеснявали напразно.

Томи се е превърнал в най-грижовния четириног по-голям брат на бебето, в което Ник и Хейли се убеждават постоянно, когато гледат клипчетата от видеонаблюдението, информира „Дейли Мейл“.

През първите дни след пристигането на Мейси от болницата кучето малко се притеснявало от плача ѝ, но то бързо разбрало, че има начини да успокои двукраката си сестричка.

След това доберманът започва да носи на Мейси любимите ѝ играчки: плюшено мече, топка за тенис и др. Всеки път, когато момиченцето започвало да плаче, докато родителите му не били наблизо, кучето ставало, отивало при нея и оставяло играчката в люлката ѝ, за да я успокои.

„Томи е великолепен. Огромно облекчение е, че се разбира с Мейси. Той не е показал никакви признаци на ревност, въпреки че много се страхувахме от това. Томи винаги е бил по-добър, отколкото сме очаквали, той е наистина страхотен“, споделя Ник Елиът.

Съпрузите Елиът вече е напълно спокойна да остави добермана сам с бебето. Те знаят със сигурност, че това добро „момче“ няма да нарани Мейси, а и не мислят, че някой друг ще го направи.

„Хората възприемат лошо доберманите, считайки ги за агресивни. Но всъщност те са много интелигентни и спокойни кучета“, казва още Ник.

Ник и Хейли публикуват във Facebook видеоклип, в който Томи дава играчките си на Мейси, и кучето моментално се превръща в знаменитост.

Превод и редакция