Android 12 ще позволи да стартираме игри още преди да се инсталират

Аndroid 12 ще е достъпна за масовия потребител през есента. Платформата ще предложи внушителен брой нови функционалности и подобрения. Google са оптимизирали интерфейса с идеята да е още по-интуитивен, но и да гарантира по-дълъг живот на батерията. Любителите на игрите също вероятно ще останат доволни от новостите в Android.

Компанията използва Game Developer Summit събитието с разработчиците, за да разкрие любопитни подробности за своите планове. Google планират да ускорят времето за инсталиране на приложения в Google Play за устройствата, които работят с Android 12. Вече се работи над функция с името „Play as you download“, която ще позволи да стартираме игра още докато инсталираме.

Началния екран на приложенията ще се стартират за секунди, като файловете ще продължат да се изтеглят във фонов режим. Алгоритмите на Google ще инсталират само определени ресурси свързани с първите нива и началните елементи на игрите.

 

 

Новата система е в състояние да изтегли 400MB файлове за около десет секунди. Google искат да намалят и размера на самите игри, за да ускорят допълнително процеса. Разработчиците ще имат достъп до по-добри инструменти за компресиране на приложенията, които са оптимизирани за Android 12.

Потребителите ще виждат икона с формата на гръмотевица на Install бутона в Google Play за игрите, които поддържат функцията. Няколко секунди след като стартирате инсталацията ще се заради играта, докато продължава изтеглянето.

Тези подобрения са възможни благодарение на Android App Bundle формата, който захранва и Play Instant функцията в Android.