Samsung ще отчете 38% ръст в приходите през второто тримесечие на 2021г.

Корейският производител ще се възползва максимално от проблемите, пред които е изправена технологичната индустрия. Samsung се очаква да обявят солиден ръст в приходите през второто тримесечие на календарната година. Според данните на анализатори от Refinitiv SmartEstimate компанията ще обяви 38% увеличение в приходите в периода между април-юни.

Най-голям принос за резултатите ще има по-високите цени на чипове, което е предизвикано от недостига на компоненти.

Специфичната ситуация предизвика и сериозно търсене сред потребителите, което допълнително влияе положително на бизнеса на Samsung Electronics през второто тримесечие. Оперативната печалба ще достигне до $10 млрд., съобщава Reuters.

Представянето на компанията ще очертае 20% ръст в приходите от предходното тримесечие. Очакваното увеличение в приходите ще бъде 15.4%. Така Samsung ще могат да се похвалят с най-успешното си тримесечие от периода април-юни 2018г.

 

 

Световният недостиг на компоненти предизвика увеличение от 27% в цените на DRAM памет, която се използва в разнообразие от устройства, като смартфони, центрове за данни и лаптопи. В същото време NAND флаш паметта е поскъпнала с допълнителни 8.6% през второто тримесечие. Дивизията, която лицензира и сключва договори за продажба на хардуер ще регистрира 22% ръст за същия период.

Samsung са реализирали продажбите на 59 млн. смартфона Galaxy през април-юни, което е спад от 76 млн. устройства доставени през първото тримесечие. Тези резултати не са изненадващи, тъй като традиционно второто тримесечие е слаб период в мобилната индустрия.

Финансовите резултати на корейския гигант ще бъдат представени официално пред акционерите на 7 юли и се очаква да потвърдят гореспоменатите стойности.