Samsung разработват нова Quick Share функция за споделяне на файлове с устройства на други производители

Samsung разполагат с богато портфолио от приложения, които са предварително инсталирани на смартфоните Galaxy. Благодарение на тях потребителите могат да извлекат пълния потенциал от хардуера на своите устройства. Ако имате смартфон на компанията вероятно сте запознати с начина, по който работи Quick Share функцията.

Това в бърз и удобен начин за трансфер на файлове между устройствата на Samsung.

Корейският производител планира да разшири функционалността на Quick Share, като позволи да се споделят документи и със смартфони на други компании. Това означава, че собствениците на устройства Galаxy ще могат лесно да споделят документи с другите Android смартфони.

Вече са започнали разговори с водещите китайски производители като Oppo, Vivo и Xiaomi. От Samsung официално са се присъединили към Mutual Transmission Alliance (MTA) инициативата, в която участват още брандове като Asus, Black Shark, Hisense, Realme, Meizu, OnePlus и ZTE.

Следващата стъпка е Samsung да интегрират MTA протоколите към своята Quick Share функционалност.

 

 

MTA протоколите са базирани на Bluetooth LE технологията, за да сканират околните устройства. Реалното изпращане на файлове и документи се извършва, чрез трансфери с Wi-Fi Direct. Moже да очаквамет скорост от порядъка на 20Mbps. Файловете споделяни по този начин включват аудио, документи, снимки, видео, мултимедия и др.

Quick Share може да работи не само със смартфони, но също и с лаптопи. Компанията се очаква скоро да разкрие повече детайли за подобренията в новата функция, съобщава SamMobile. Идеята на Samsung може да бъде полезна за много хора и ще се превърне в конкурент на Nearby Share, която се разработва от Google.