Xiaomi Mi 12 и iPhone 13 Pro ще имат LTPO дисплеи

Xiaomi се опитват да разширят своето влияние сред премиум смартфоните, тъй като имат силни позиции в ниския и средния клас. Представителите на Xiaomi Mi 11 серията са подходящо доказателство за амбициозните планове на компанията. Разнообразното портфолио, което предлага Xiaomi във всички сегменти е причината за популярността на този бранд на европейския пазар.

Флагманите от Xiaomi Mi 11 гамата предлагат впечатляващи иновации, като 5-нанометров Snapdragon 888 процесор, уникални камера модули, както и едни от най-добрите AMOLED дисплеи с 3200х1400 резолюция в технологията индустрия.

Китайският производител вече е насочил вниманието си към следващото си поколение от смартфони.

Потребителите могат да очакват любопитни подобрения в Xiaomi Mi 12, чиято премиера вероятно ще бъде през декември. Очаква се компанията отново да зaложи на OLED матрица, която е базирана на LTPO технологията за динамичен контрол над честотата на сканиране. Предимствата на панелите от този тип е, че консумират малко енергия и се отличават с бързо време за реакция, съобщава GizmoChina.

 

 

Samsung Galaxy Note 20 се превърна в първото устройство, което има такъв дисплей. Собствениците на смартфона могат да променят честотата за опресняване от 1Hz до 120Hz. Тази иновация вече е предизвикала и интереса на Apple, които искат да използват технологията в iPhone 13.

В допълнение към LTPO дисплея Xiaomi Mi 12 ще предложи и поддръжка за 200W бързо зареждане HyperCharge. Няма да е изненадващо, ако флагманите на компанията поставят рекорд за най-бързо зареждане в мобилната индустрия. Xiaomi вероятно ще продължат ползотворното сътрудничество със Samsung и ще използват новите им камера модули в Xiaomi Mi 12.

Представителите на новата серия ще се захранват от наследника на Snapdragon 888, чиято премиера ще е през декември.