Gmail ще позволява да запазваме прикачени снимки от имейлите директно в Google Photos

Gmail е водеща имейл услуга, която се възползва и от интеграцията с другите приложения на Google. Вече е възможно да стартираме разговори в Google Meet, докато разглеждаме входящата си поща. Скоро потребителите ще имат достъп до още една полезна функционалност в Gmail.  

Компанията потвърди, че се работи над възможност да запазвате снимките от прикачените файлове към имейлите в Google Photos.

Това е доста полезно, тъй като ще премахне необходимостта да изтегляте изображенията и да ги съхранявате отделно. Съдържанието ще се синхронизира автоматично между Gmail и Google Photos.

Първоначално ще е валидно ограничението снимките да са в популярния JPEG формат. Google запазват правото си на по-късен етап да осигурят поддръжка за PNG и други водещи стандарти за съхранение и споделяне на изображения в уеб пространството.

Новата функция ще е достъпна под формата на „Save To Photo“ бутон, който ще се появява в менюто на Gmail, заедно с „Аdd ToDrive“ опция и възможност за преглеждане на файла.

 

Важно е да отбележим, че новата функция важи единствено за снимките. Ако има мултимедийни файлове и видео няма да може да запазите съдържанието по същия начин. Въпреки това интеграцията обещава да спести време на най-активните потребители, особено когато са в движение.

Някои потребители вече имат достъп до функцията, като Google обещават до 15 дни да бъде налична за всички профили. В заключение ще ви припомним, че пространството за съхранение на файлове в Google Photos ще бъде ограничено до безплатните 15GB от този месец.

Ако това не е достатъчно ще се наложи да преминете към платени абонаменти на Google One.

 

 

 

Oще от Digital: Как да намерите вашите Google контакти в Gmail

TagsGMail