Samsung ще представят нов Galaxy Note през 2022г.

Samsung Galaxy Note е популярна серия фаблети, която винаги се е отличавала с поддръжката на стилусите S Pen. Този аксесоар предлага иновативен начин да взаимодействате с големите дисплеи и има голям принос за интереса на бизнес потребителите към серията. Компанията вече измества фокуса към устройствата с гъвкави дисплеи и се отказва от премиерата на нов Galaxy Note през 2021г.

Aлтернативното решение е поддръжката на S Pen в Samsung Galaxy S21 Ultra, който е премиум смартфона в тазгодишното портфолио на компанията.

Това е първото устройство от серията Galaxy S, което използва практичния аксесоар. Пазарните анализатори са убедени, че следващите гъвкави смартфони на Samsung също ще работят със стилуси.

Продажбите на Samsung Galaxy S21 Ultra, обаче не са толкова високи, за да отговорят на високите очаквания на компанията. Влошаването на ситуацията с недостига на компоненти също може да допринесе негативно върху представянето на Samsung. Eдна от водещите критики срещу Galaxy S21 Ultra e липсата на слот за S Pen.

 

 

Tова означава, че собствениците трябва да си купуват допълнителни аксесоари, с които да пренасят стилусите. Фаблетите Galaxy Note винаги са привличали внимание с отвора за поставяне на S Pen, когато не използвате аксесоара. В интернет се появиха данни, че Samsung са се отказали от премиерата на тазгодишен модел заради проблеми с недостига на компоненти.

Кризата вече обхваща все повече индустриални сектори и се очертава да продължи дълго. Samsung все още не са се отказали напълно от Galaxy Note и дори могат да представят нов фаблет от серията през 2022г. Корейският производител ще следи отблизо ситуацията с доставките на хардуер, но също с продажбите на Galaxy Z смартфоните през годината, за да вземе крайно решение за бъдещето на Galaxy Note.