Смарт часовници с Wear OS вече поддържат клавиатурата Gboard

Google предизвиква известни критики за начина, по който разработват Wear OS. Операционната система за умни часовници не получава достатъчно често необходимите ъпдейти. Това е проблем, който все повече потребители и анализатори забелязват. Купуването на Fitbit също създаде очаквания за силно присъствие на Google в тази пазарна ниша.

Все пак собствениците на умни часовници с Wear OS вече могат да се възползват от една много интересна функционалност и това е интеграция на Gboard. Виртуалната клавиатура се радва на голяма популярност сред устройствата с Android. Опцията да използвате Gboard от екраните на часовниците с Wear OS определено ще ви предостави по-добри възможности за комуникация.

Виртуалната клавиатура позволява да диктувате с гласа си, да добавяте емотикони, но също така поддържа широк набор от езици, съобщава xda-developers. При всички положения Gboard ще предложи много по-бърз, лесен и удобен начин да отговаряте на входящи съобщения от устройствата с Wear OS.

 

 

Писането на текст от умните часовници представлява сериозно затруднение за доста хора. Оптимизирането на Gboard за часовниците с Wear OS ще опита да предложи ефективно решение. Google са се постарали да гарантират разнообразен набор от функции за въвеждане на текст на малкия екран на устройството.

Когато пишете ще виждате характерните препоръчителни думи, които обещават да ви спестят допълнително време. Опцията за използване на жестови команди и гласово въвеждане на текст са другите възможности, които предлага Gboard. Предвидена е опция да прегледате и редактирате съобщение преди да го публикувате.

Едно натискане на бутон е достатъчно, за да сменяте и използвате различни езици при работа с Gboard oт устройствата с Wear OS.

 

Oще от Digital: Смарт часовниците с Wear OS ще поддържат функция за споделяне на екрана