Samsung разработват таблет с името Galaxy Z Fold Таb

Samsung представиха два гъвкави смартфона през изминалата календарна година. Това са Galaxy Z Fold 2, който може да се разгъва като таблет, както и Galaxy Z Flip – компактно устройство с Clamshell дизайн. Вече ви информирахме, че премиерата на Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 2 ще е през юли.

Стратегията на Samsung предвижда да се превърнат в дългосрочен лидер в пазара на гъвкави устройства.

Огромните инвестиции на компанията в технологията ще позволят разработването на устройства с този дизайн от други продуктови категори. Така например Samsung вече са регистрирали на свое име търговска марка Galaxy Z Fold, която ще бъде използвана в предстоящ таблет.

Според данните на LetsGoDigital първото устройство в тази категория вероятно ще се казва Galaxy Z Fold Tab. Премиерата на таблет с гъвкав форм фактор изглежда като логично решение за Samsung след сериозното им присъствие при смартфоните.

 

 

Техническите спецификации все още не са известни. Очакванията са устройството да е с големина от 10 инча. Специален механизъм ще гарантира, че дисплея се сгъва на три различни позиции. Така устройството ще може да се разгъне като голям таблет или да се прибере във форм фактор, който наподобява смартфон.

Търговската марка е регистрирана пред европейските патентни служби, което е потвърждение, че таблета ще се продава на територията на ЕС. Предстоящото събитие през юли, на което ще видим Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 2 е подходяща възможност да разберем повече за устройството.

Samsung ще се опитат да създадат изцяло нова пазарна ниша, тъй като досега не сме виждали таблет с гъвкав дисплей в индустрията.

 

Oще от Digital: Samsung разработват гъвкав смартфон с изскачащ високоговорител