Facebook ще пита потребителите дали са доволни от съдържанието в News Feed

Алгоритмите на Facebook търсят оптималния баланс между най-дoброто съдържание, публикувани от приятели и групи и страниците, които следваме. Предоставянето на най-важната информация на челно място в профилите е сериозно предизвикателство. Facebook използват най-усъвършенстваните системи с изкуствен интелект, но все още има какво да направят, за да направят News Feed още по-полезен за потребителите.

Компанията възнамерява да стимулира обратната връзка с потребителите и през следващите месеци ще започне нова инициатива.

Профилите ще бъдат подканени да се включат в онлайн анкети, които да покажат дали са доволни от съдържанието, което виждат в News Feed. Все още не е финaлизиран пълния списък с въпроси, които да станат част от базата данни.

Специално внимание ще се обърне на политическите и етническите настроения и дали потребителите имат „негативно изживяване“ по този показател, докато сърфират във Facebook профилите.

 

 

Намаляването на публикациите, които предизвикват негативни реакции е важен приоритет за социалната мрежа. Успоредно с това Facebook ще опитат да разберат и кои публикации се определят като вдъхновяващи. Настройването на алгоритмите за всеки отделен профил е много сложна задача.

Постоянните оптимизации се опитват да направят съдържанието по-качествено, но също да предизвиква положителна реакция сред потребителите. Facebook често са обект на критики, че толерират определени постове, което създава напрежение в някои държави.

Обратната връзка с потребителите ще има все по-голямо значение при подбора на публикации в News Feed. Друг интересен инструмент ще позволи да избираме „X“ бутон и да премахваме постове, които не искаме да виждаме в акаунтите. Всички тези промени ще станат факт в следващите месеци, включително и за европейските потребители.

 

Oще от Digital: Как да добавим музика в профила си във Facebook