Facebook ще представят конкурент на Clubhouse до часове

Facebook искат да притежават най-мащабната платформа за комуникация в технологичната индустрия. Амбициозната им цел да слеят чатовете на Messenger, Instagram и WhatsApp изисква време за реализация. От компанията също така експериментират с много идеи и имат специална дивизия, която разработва нови приложения за забавление и общуване с логото на Facebook.

През последните седмици се появи непознато заглавие, което се превърна в голям хит сред най-младата аудитория.

Името на софтуера е Clubhouse, като разработката е подкрепена от няколко известни личности, сред които инвеститора Maрк Андреесен. Мобилното приложение позволява да се присъединявате към различни аудио стаи и да обсъждате разнообразие от теми.

По този начин Clubhouse предлага алтернативен аудио формат, който има голям потенциал да привлече по-голяма аудитория. На този етап използването на приложението изисква покана от друг потребител, но вероятно ограничението ще бъде премахнато през следващите месеци.

Участие в аудио чатовете, които предлага Clubhouse вече направиха Опра Уинфри, Аштън Къчър, Илон Мъск и др.

 

 

Шефът на Facebook също се включи във виртуалните стаи за дискусии на Clubhouse. Някои хора се изненадаха от интереса на Марк Зукърбърг към платформата, но изглежда е искал сам да провери как работи приложението. Вече се работи над алтернативно заглавие, което да се конкурира директно с Clubhouse в новия аудио формат.

Основният акцент ще бъде аудио чата, но с подобна функция ще се добави интерактивен елемент, който не е наличен в конкурентните платформи. Всеки потребител може да избере дали да бъде слушател или да е активен участник по време на дискусиите. Алгоритмите на Facebook автоматично ще записват разговорите, което е подходящо в редица случаи.

Новият софтуер е създаден от New Product Experiment (NPE) дивизията и предлага сходни функционалности с Clubhouse и Twitter Spaces. Все пак голямата разлика е поддръжката за видео, което позволява на потребителите да включат камерата по време на разговор и да зададат въпрос.

Името вероятно ще бъде Hotline, а премиерата ще стане факт до броени часове.