Кои упражнения не ни помагат, да отслабваме

Вярва ли ви се или не, не всички физически активности имат пряк ефект върху изгарянето на телесни мазнини. Да, при всички се отделя пот, но потта в най-съществената си част е вода. Ще ви кажа сега с кои упражнения е излишно да се захващате, ако целите да смъкнете шкембето.

  1. Йога – Йогата има стотици положителни страни, но отслабването не е сред тях.

    При йогата основно въздействате на ставите и сухожилията си, но не и пряко на мускулите. В най-добри случай ги правите по-пластични, но и това няма отношение към мастната тъкан, която е между кожата и мускулите. С йога най-вече трябва да се занимавате, когато сте малко от малко във форма и искате да се опазите от травми.
  2. Коремни преси – „Шок!“ – ще кажете, но е факт! Коремните преси са упражнение, което извайва мускулите на корема, но е трудно и почти невъзможно само с тях да топите мазнините. Именно по тази причина се препоръчва правенето на преса в края на всяка тренировка и никога тя не е акцент. Винаги завършвайте с корем в края на всяка тренировка, защото преди това сте работели усърдно за изгарянето на калории, а след това заздравявате най-важната част от мускулатурата ви.
  3. Гимнастика – Гимнастиката по подобие на йогата е хубав спорт, но за жалост не бихте се побрали в панталона от сватбата само с помощта на разтягания и подскоци. Гимнастиката може да е идеален пълнеж на свободните дни между тежката физическа активност. С нея ще държите тонуса си висок, а мускулите активни, за да са готови за истинските упражнения.
  4. Тонус класове – Възможно е и да не сте добре запознати с упражненията, които се правят там, но в същото време да ги правите без да осъзнавате от къде идват. В тонус класовете се работи, както се работи в балета – правят се плавни движения под звука на бавна музика. Тук се залага повече на грацията и ставните натоварвания. Хората посещаващи подобни класове са обикновено активни спортисти, които имат нужда от раздвижване. В този ред на мисли това са по-скоро рехабилитационни упражнения и нямат нищо общо със слабеенето.