Оppo Find X3 Pro е първият смартфон с камера, която работи като микроскоп

Смартфоните вече имат тройни и четворни камери, както и впечатляващи системи за автофокус с оптично приближение на обектите. Ако си търсите устройство подходящо за мобилна фотография ще се затрудните сериозно в множеството опции, които ще откриете на пазара. Oppo е китайски производител, който няма силно присъствие извън родината си.

Въпреки това компанията експериментира с доста интересни технологии.

Както се очакваше Oppo представиха дългоочаквания си флагман с името Find X3 Pro. Най-интересната характеристика на смартфона несъмнено е свързана с камерата.  Устройството предлага четири отделни сензора в задния корпус. Два от сензорите са Sony IMX 766 с размер от 1/1.56 и 50-мегапикселоа резолюция, като единия предлага UltraWide зрителни ъгли.

Оppo Find X3 разполага още с 13-мегапикселва телефото камера, както и 3МР микрокамера. Бъдещите собственици на смартфона ще могат да се възползват от функцията на микроскоп, която предлага устройството. Това позволява на Find X3 Pro да увеличава 60-кратно обектите и да осигури снимки, които няма как да направите с друго устройство на пазара.

 

 

По този начин можете да виждате нещата около себе си на субпиксел ниво и да се забавлявате по още по-атрактивен начин с Find X3 Pro. Специфичният начин, по който работи микрокамерата е причината за твърде ниската дълбочина на рязкост. Веднага ще забележите, че кадрите не са на фокус, но това е заради възможността сензора да се приближава като микроскоп.

Тепърва ще виждаме различни приложения на уникалната камера на Oppo Find X3 Pro. Смартфонът предлага доста интересни спецификации, сред които 6.7″ дисплей с 1440p резолюция, 120 нита яркост и честота за опресняване от 120Hz. Високата производителност се гарантира от Qualcomm Snapdragon 888 и 12GB RAM.

Батерията е 4500mAh и поддържа 30W безжично зареждане, което обещава 100% заряд за 80 минути.