YouTube вече ще предупреждава, ако нарушаваме авторските права още при ъплоуд на видео

Най-популярната видео платформа предлага различни възможности за монетиризиране на съдържанието. Независимите автори проявяват все по-голям интерес към дистрибуцията на своите клипове в YouTube. Aко искате да създавате и разпространявате висококачествено видео е необходимо да се съобразявате с авторските права.

Вероятно сте попадали на клипове в YouTube, които не са достъпни, тъй като са свалени по една или друга причина от ъплоудерите.

Собствениците на авторски права могат не само да премахнат определено видео, но също да блокират акаунти на потребители. В най-лошия случай освен финансови компенсации е възможно да се стигне и до съдебни дела.

Mного често може да нарушите авторските права без дори да осъзнавате, което донякъде се дължи и на неефективната система на YouTube. Все пак от Google подготвят решение с добавянето на нова секция в прозореца, от който се качва видео в профилите ни в YouTube.

По този начин ще се извършват допълнителни проверки, които да гарантират, че клипа не нарушава интеликтелуалната собственост на други хора.

 

 

Интеграцията на новия инструмент ще улесни доста потребителите и ще гарантира, че видео съдържанието им е легитимно и няма да създаде проблеми. Проверките на YouTube се извършват от система, която е известна с името Content ID. Ако бъде открит проблем ще можете да въведете корекции още преди да публикувате видео в своя акаунт.

Всъщност това е само един от инструментите, над които работи Google, за да подобри алгоритмите, които следят за авторските права в YouTube. Първоначално функцията ще е налична за десктоп версията на услугата, но на по-късен етап ще е налична и за мобилните приложения.

Цялата проверка ще отнеме няколко минути, а след това може да сте сигурни, че клиповете в YouTube.