Братът на Икебаната се разведе с Венета Рангелова

Първата ни диско кралица Венета Рангелова се разведе с мъжа си – певеца Бойко Неделчев, брат на прочулия се като Икебаната техен колега Деян Неделчев, пише „Телеграф“.

Музикалното семейство е разтурило брака си 25 г. след сватбата. Пред съда съпрузите са обявили, че го правят по взаимно съгласие и затова дори не са наели адвокат.

Разделили са парите и вещите си още преди самото дело, което е приключило само с едно заседание, като тя няма претенции към издръжка за сина им Анджелин, тъй като той вече е голям и на 6 май ще навърши 27 г.

Изпълнителката на хитовете „Хей, Робинзон“, „Обещай ми светло минало“ и „Като огъня жена“ се залюбва с Бойко Неделчев в началото на 90-те, след като приключва дългогодишната си връзка с мениджъра Панайот Марков – Чочо.

Той е девер на колежката й Маргарита Хранова (мъжете на певиците са братя), но след демократичните промени напуска страната и се установява във Франция. Чочо е човекът, който взима Венета от популярната вокална група „Стил“ и подпомага началото на самостоятелната й кариера. Тя става звезда на родното диско още с първите кавъри, които прави на български по хитовете от музикалния филм „Флашданс“ и на Принс – „Почакай, лято“ и „От любов“. Занизват се многобройни концерти и участия, а с хонорарите пловдивчанката успява да си купи жилище и става съседка на поп краля Емил Димитров в столичния квартал „Княжево“. Тъй като апартаментът е придобит преди брака, Бойко Неделчев няма претенции към него, пише в решението на съда, което е само половин машинописна страничка.

Двамата сключват граждански брак на 18 декември 1993 г. На другия ден новината е отразена в пресата по най-комичния начин, като бъркат имената и на двамата младоженци. „Нели Рангелова се омъжи за Деян Неделчев“ – гласи заглавието на дописката и доста дълго време след това двамата се шегуват по този повод. Годината е съдбоносна за тях и в музикално отношение – тя печели Пролетния радиоконкурс с „Хей, момче не питай“, а той – предишния сезон с „Лудо влюбен“. През лятото цялото семейство участва на „Златният Орфей“ и също триумфира – деверът Деян Неделчев печели голямата награда с „Посвещение“, а композираната от него „Обич блян“, в която пеят Бойко и Венета – първа награда. Заради това и тримата влязоха във втория списък за специалните награди на Министерството на културата, които да компенсират липсващите пенсии в естрадата. На двамата братя са присъдени по 500 лв. месечно в следващите 3 г., докато на Венета Рангелова – само по 350 лв. Едва ли обаче й дават по-малко заради това, че си е махнала името на бившия си съпруг от фамилията си, както става ясно от решението за развода на Софийския районен съд от 27 април 2018 г.