ПСЖ – Барселона (съставите)

Вече са ясни стартовите състави на Пари Сен Жермен и Барселона за реванша от осминафиналите на Шампионската лига. Френският тим разгроми каталунците с 4:1 като гост и е абсолютен фаворит за класиране в следващата фаза. Барса пък се надява на повторение на чудото от сезон 2016/17, когато на същия етап на турнира загуби първия мач с 0:4, но след това смачка парижани с 6:1 и постигна един от най-великите обрати в историята.

Разликите оттогава са доста.

На първо място, сега реваншът е на „Парк де Пренс“, което е още едно предимство за ПСЖ, макар че по трибуните няма да има публика. През 2017-а с основна роля за триумфа на Барселона беше Неймар, който вече носи екипа на Пари Сен Жермен, но няма да играе тази вечер заради контузия.

Бразилецът не е единственият отсъстващ в състава на домакините. Хуан Бернат лекува контузия в коляното, а Мойс Кийн е с коронавирус. Алесандро Флоренци също имаше проблеми, но попадна сред титулярите. Италианецът ще действа като десен бек, а другите бранители пред Кейлор Навас са Маркиньос, Преснел Кимпембе и Левин Курзава. Тримата в средата на терена са Идриса Гей, Леандро Паредес и Марко Верати, а в предни позиции героят от първия мач Килиан Мбапе ще има покрепата на Мауро Икарди и Юлиан Дракслер, който е предпочетен пред Анхел Ди Мария.

Жерард Пике, Роналд Араухо, Серхи Роберто, Ансу Фати и Филипе Коутиньо са с травми и няма как да помогнат на „блаугранас“. 

Съперниците са в добра форма в последните седмици. ПСЖ се доближи на две точки от водача в Лига 1 Лил, а Барселона скъси сериозно изоставането си от лидера в Ла Лига Атлетико Мадрид, като същевременно си осигури участие на финала за Купата на краля.

Двата отбора са имали не една и две битки в Шампионската лига. Барса елиминира парижaни и през сезон 2014/15 на 1/4 финала след 3:1 във Франция и 2:0 в Испания. През сезон 2012/13 двата тима отново бяха един срещу друг на 1/4-финалите, като и двата мача завършиха наравно – 2:2 на „Парк де Пренс“ и 1:1 на „Камп Ноу“, но каталунците се класираха напред заради повече голове на чужд терен. Единствено в първия елиминационен сблъсък помежду им на 1/4-финалите през 1994/95 французите отстраниха Барса след 1:1 на в Испания и 2:1 на „Парк де Пренс“.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, 1/8-финали:

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН – БАРСЕЛОНА (4:1 в първия мач)

ПСЖ (4-3-3): Навас; Флоренци, Маркиньос, Кимпембе, Курзава; Гей, Паредес, Верати; Дракслер, Мбапе, Икарди
Старши треньор: М. Почетино
БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Стеген; Дест, Мингеса, Ленгле; Алба; Де Йонг, Бускетс, Педри; Меси, Гризман, Дембеле
Старши тренььор: Р. Куман

СЪДИЯ: Антъни Тейлър (Англия)
СТАДИОН: „Парк де Пренс“

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!