Наполи може да си върне Сари

Маурицио Сари може отново да застане начело на Наполи, твърди „Tuttosport“. Президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис е готов да обмисли възможността да покани 62-годишния специалист, въпреки разногласията помежду им. Сари си тръгна от Неапол със скандал през 2019 година и застана начело на Ювентус.

Въпреки че в момента старши треньор на „старата госпожа“ е Андреа Пирло, Сари все още има договор до юни 2022 година, който му носи по 6 млн.

евро годишно. Юве обаче може да разтрогне контракта в края на настоящия сезон срещу неустойка в размер на 2,5 млн. евро.
В Италия усилено се говори, че Наполи ще уволни Дженаро Гатузо. Преди две седмици отборът на практика спаси своя треньор с победата над Ювентус (1:0), но тя беше последвана от загуба от Аталанта (2:4) и отпадане от Гранада в Лига Европа. В Серия „А“ неаполитанци са на 7-о място и им предстои мач срещу Беневенто у дома.

В началото на месеца на Апенините се появиха информации, че Сари вече е отказал да поеме отново Наполи. Предложението към него е било отправено след загубата с 1:3 от Верона.