Смарт часовниците на Huawei ще работят с приложения от трети страни

Умните часовници са налични на пазара в различни дизайни и размери. В повечето случаи трябва да намерите баланс между определени функционалности и живота на батерията. Основен приоритет за производителите е включването на разнообразие от режими, с които да следят тренировките и ключовите параметри на тялото.

Все по-голям брой умни часовници могат да следят сърдечния ритъм, но също качеството на съня, сатурацията на кръвта и др.

Конкуренцията между големите компании допринася за по-достъпните цени, което е една от причините за високите продажби през 2020г.

Аpple Watch доминират този сегмент, но висок брой продажби регистрират и устройствата с Wear OS. Някои производители използват собствени софтуерни решения, за да отличат своите умни часовници, като например Samsung, които залагат на Tizen OS. Друг пример е Huawei, които също опитват да привличат внимание сред потребителите със собствени решения и функционалности.

За разлика от конкурентните платформи, обаче умните часовници на компанията не поддържат приложения на трети страни.

 

 

Taзи специфична особеност е причината компанията често да е обвинявана, че не се полага много усилия, за да отстрани този проблем. Припомняме ви, че Huawei са доста активни в изграждането на собствена екосистема, която включва Huawei App Gallery за достъп до приложения и Harmony OS.

Все пак собствениците на часовниици на компанията е възможно скоро да получат достъп и до съдържанието на трети страни. Huawei са оптимизирали версия на приложението Fitify за Huawei Watch GT 2 Pro.

Това е само първата стъпка от амбициозния проект на компанията. Заглавието вече може да се изтегли от AppGallery и предлага разнообразна колекция от над 900 упражнения и 200 млн. завършени тренировки. Fitify се използва от над 10 млн. потребители на 18 различни езика.