Аталанта надигра Наполи в голово шоу, нов шок за Гатузо (видео)

Отборът на Аталанта записа домакинска победа с 4:2 над Наполи в зрелищен мач от 23-ия кръг в Серия “А”. Интересното е, че и шестте попадения паднаха след почивката.

Джан Пиеро Гасперини беше изгонен от пейката още в 20-ата минута, но въпреки това неговият отбор стигна до крайния успех. Головото шоу започна в 52-ата минута, когато Дуван Сапата беше точен с глава след подаване на Луис Муриел.

В 58-ата обаче капитанът на гостите в този мач Пьотър Жиелински изравни с чудесно воле. В 64-ата Муриел направи добър рейд и подаде към Сапата, който пък насочи топката към Робин Госенс, за когото остана да върне преднината на бергамаските. В 71-ата Муриел се разписа за втори път в срещата и увеличи преднината на своя тим. В 75-ата обаче Госенс имаше нещастието да си отбележи автогол след центриране на Матео Политано. Въпреки това Кристиан Ромеро оформи крайното 4:2 с удар с глава при изпълнение на корнер.

В последните минути на двубоя обаче футболистите на двата отбора стана свидетели на неприятен инцидент. Нападателят на неаполитанците Виктор Осимен се свлече на терена и беше изнесен на носилка. Според “Скай Спорт Италия” нигериецът е загубил съзнание. Това е поредният шок за наставника Дженаро Гатузо и “партенопеите”, които напоследък са изтерзавани от редица контузии.