ММА боец загубил умишлено, защото го заплашили с оръжие в Афганистан (видео)

Бразилският ММА боец Леонардо Барбоса призна, че е загубил умишлено последната си битка. Той се изправи срещу Ахмед Уали Хотак на ММА галавечер в Афганистан. Двамата мериха сили в лека категория на TGFC 11, което се проведе преди седмица.

Барбоса вярва, че печелил срещата, но решил да загуби, защото в съблекалнята преди битката влязъл мъж, който крещял на местен език и му показал оръжие.

Това било фатално за Барбоса, който счупи носа на своя съперник и вярвал, че води в срещата. В крайна сметка Барбоса решава да се откаже след удар с коляно от страна на Хотак и губи с ТКО. Леонардно вече е в Бразилия и реши да разкаже как загубил нарочно:

„Един мъж влезе в съблекалнята и започна да крещи на местен език. Не разбирах какво ми казва, но след това ми показа оръжие. По време на събитието видях същия човек във VIP местата, които са много близо до клетката. По време на боя той се приближи максимално и започна още по-агресивно да крещи нещата от съблекалнята. Печелех боя и успях да счупя носа на моя опонент, който трябваше да се оперира. И тогава се случи и реших да загубя умишлено.

Влязох във втория рунд и мислех за моето семейство. Не ме беше страх, че ще ме убие, защото щеше да има големи последици. Този регион все още е във война и има терористи, които нападат хората. По време на моя престой там избухна кола бомба. Беше ме страх, че няма да мога да напусна страната и ще остана в капан. Сега ми предлагат реванш през май в Дубай и ще приема. Този път ще бъде различно. Вярвам, че ще спечеля с лекота.“
mma.bg

TagsММА