Kaк най-бързо да активирате Dark Mode режима на Facebook от смартфона

Сърфирането в социалните мрежи е удобен начин да се информирате за важните неща, които се случват около вас, но също така може да има негативно емоционално и психическо влияние. Facebook е платформа, която първоначално бе създадена да улесни общуването и споделянето на информация с приятели и хора, споделящи сходни интереси.

Невероятният бизнес успех промени приоритетите на компанията, които се ориентираха към по-директни маркетингови подходи. Информацията споделяна във Facebook е основен източник на приходи и това не е тайна за никого.

Оптималният вариант е да бъдем активни едновременно от десктопа, така и от смартфоните, когато пътуваме.

Изграждането на индивидуални профили с активността на всеки акаунт е съпроводено и с интеграцията на широк набор от функции, които променят начина, по който работи Facebook. Мобилните приложения са специален акцент, тъй като генерират основна част от трафика на социалната мрежа.

 

 

Един от най-полезните начини да промените визията на Facebook е да активирате Dark Mode режима. Тъмните цветове не само не натоварват очите, но и допринасят за по-дългия живот на батерията в смартфоните. Използването на Dark Mode ще гарантира по-комфортно четене и разглеждане на страници при липса на достатъчно светлина, което е полезно и при пътуване.

 

 

Активирането на нощния режим изисква няколко кликвания. След като стартирате Facebook приложението на смартфона кликнете върху менюто в горния десен ъгъл. Това е традиционната икона с три хоризонтални черти.

Скролнете между различните настройки, докато не откриете раздела „Settings & Privacy“. Oстава само да изберете опцията „On“, за да приложите тъмната тема в интерфейса на мобилната версия на Facebook. Aко промените мнението си може лесно да върнете „Light“ темата, като следвате същите стъпки.