Съставите на Ливърпул и Манчестър Сити

Шампионът Ливърпул приема лидера във временното класиране Манчестър Сити в голямото дерби от 23-тия кръг на Премиър лийг. Разликата между двата отбора вече е седем точки, като „гражданите“ са и с мач по-малко, което означава, че мърсисайдци задължително трябва да търсят победата, ако искат да се завърнат в битката за титлата.

 

Ливърпул спечели едва два от предишните си осем мача в първенството и от лидер в класирането по Коледа се свлече до четвъртото място.  Особено проблематична е формата на мърсисайдци на „Анфийлд“, който бе истинска крепост.

За първи път от септември 2012 година „червените“ загубиха две последователни домакинства във Висшата лига, и то при положение че нямаха изобщо поражение в 68 поредни срещи на своя стадион в първенството. За първи път от 37 години пък Ливърпул не успя да се разпише в три поредни домакинства в лигата. 

Манчестър Сити е на обратния полюс. „Гражданите“ са в серия от 13 поредни победи във всички турнири, девет от които са във Висшата лига. Освен това тимът на Джосеп Гуардиола е в серия от шест поредни чисти мрежи в първенството.  

Ливърпул обаче няма загуба у дома от Манчестър Сити в мач от шампионата в 17 поредни срещи. 

Юрген Клоп е направил четири промени в сравнение със загубата от Брайтън. Добрите новини за домакините са, че Алисон, Фабиньо и Садио Мане се завръщат след контузии. Къртис Джоунс стартира в халфовата линия, а новото попълнение Озан Кабак е на пейката за началото. 

Пеп Гуардиола е извършил две корекции в своя състав. Испанецът е решил да излезе на „Анфийлд“ без чист нападател. Габриел Жезус е на пейката, като вместо него Фил Фодън стартира в тройка с Марез и Стърлинг. Олександър Зиначенко също е титуляр. 

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Хендерсън, Фабиньо, Робъртсън, Вайналдум, Джоунс, Алкантара, Салах, Фирмино, Мане 

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Стоунс, Зинченко, Гюндоган, Родри, Силва, Стърлинг, Марез, Фодън 

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!
СТАТИСТИКА ТУК!