Илон Мъск изпревари Джеф Безос и вече е най-богатият човек на планетата

Tesla е подходящ пример за компания, която се възползва максимално от COVID-19 пандемията. Стойността на акциите на популярния производител на електромобили се увеличи с невероятните 695% през изминалата година. По този начин Tesla се превърна в една от най-скъпите компании в световен мащаб с пазарна капитализация от $630 млрд. 

Инвеститорите са уверени, че компанията ще продължи да разширява влиянието си в световен мащаб и през 2021г.

Съвсем закономерно тези процеси увеличиха благосъстоянието на собственика на Tesla. Впечатляващото представяне на управляваната от него компания и другите успешни бизнеси като SpaceX е позволило на Илон Мъск да се превърне в най-богатия човек на планетата. 

Шефът на Tesla може да се похвали, че разполага с благосъстояние, което надхвърля $188 млрд., с което изпреварва Джеф Безос, който има $187 млрд. Любопитна подробност е, че титлата най-богата личност на планетата не е единствената сфера, която сблъсква Илон Мъск и Джеф Безос.

 

 

Blue Origin е компания, която също иска да превърне космическия туризъм в достъпна реалност за хората. Това е сфера, която SpaceX очаква да доминират и тепърва ще изправя в директна конкуренция едни от най-богатите и влиятелни личности на планетата.  

Илон Мъск притежава приблизително 20% от акциите на Tesla и в най-голяма степен се е възползвал от 695% ръст в стойността на компанията през изминалата година. Още през ноември ви съобщихме, че Илон Мъск вече е по-богат от Бил Гейтс.

По всичко личи, че това ще продължат да бъдат трите най-богати хора на планетата и през 2021г.