Gmail вече позволява да редактираме документи в Microsoft Office от прикачените файлове в имейлите

Google предлагат собствен пакет от офис приложения, които са интегрирани към другите популярни продукти на компанията. Алтернативните заглавия се казват Google Docs, Sheets и Slides. Всеки потребител, който има активен Gmail акаунт може безплатно да създава, редактира и споделя документи с тези приложения.

Корекциите, които извършвате се извършват в реално време в облачните сървъри на Google.

Социалната изолация кара все повече хора да работят от вкъщи, което превръща необходимостта от офис приложения в още по-важен приоритет за доста потребители. Google са доста активни по време на пандемията и постоянно предоставят актуализации на своите популярни приложения.

От компанията желаят да улеснят начина, по който работим с MIcrosoft Office. Именно заради това вече е готов ъпдейт, който позволява на потребителите да редактират прикачени файлове в MS Office директно от интерфейса на Gmail. Това ще спести ценно време да отваряте външно приложение, за да направите съответните корекции.

Функцията вече се поддържа от Google Docs, Sheets и Slides.

 

 

Google Workspace е новото име на G Suite и вече предлага интеграция на файлове от Microsoft Office. Досега бе необходимо да ъплоуднете даден документ в Google Drive, за да имате възможността да ги редактирате и променяте. Прикачените файлове, които получавате в Gmail могат единствено да се отварят и не предлагат опция за въвеждане на промени.

Настоящата актуализация ще премахне това ограничение. Потребителите ще могат лесно да редактират получените документи, като използват Google Docs редактора. Това ще става само с няколко кликвания по същия начин, както го правите с документ в приложението.

Важно е да отбележим, че новата функция не конвертира файловете от Microsoft Office в Google Docs, тъй като запазва оригиналния формат на даден документ. Интеграцията на този инструмент е полезна да отворите, редактирате и отговорите подобаващо на имейл с прикачен файл, докато работите с Gmail.

Функциите за подобряване на продуктивността ще продължат да бъдат водещ акцент за компанията.

 

TagsGMail