Илон Мъск вече е по-богат от Бил Гейтс

Шефът на SpaceX и Tesla е изключително колоритна личност, която често попада в полезрението на медиите и любителите на технологиите. Впечатляващите проекти, над които работят двете компании закономерно са предпоставка Илон Мъск да бъде един от най-богатите хора на планетата.

В крайна сметка изграждането на ново поколение ракети, които да революционизират космическото пътуване, изграждането на мрежа от сателити доставящи интернет и най-добрите електрически автомобили не е лека задача. Въпреки разнообразните дейности на своите компании Илон Мъск винаги е имал активно участие в разработката на всеки един продукт.

Проблените с разпространението на коронавируса по никакъв начин не се отразяват на Tesla и SpaceX, дори напротив има позитивно въздействие върху бизнеса им. Това е причината Илон Мъск вече да е вторият най-богат човек на планетата. Последните корекции в S&P 500 Index показват, че благосъстоянието му вече се оценява на $127.9 млрд.

По този начин шефът на Tesla успява да изпревари Бил Гейтс с около $200 млн., информира Mashable.

 

 

Престижната класация продължава да се оглавява от Джеф Безос, който може да се похвали, че притежава $182 млрд. На пръв поглед тези цифри са напълно логични и отразяват влиянието на съответните бизнес империи по цял свят. Все пак има една интересна особеност свързана с превръщането на Илон Мъск във втория най-богат човек на Земята.

Неговото благосъстояние се е увеличило с невероятните $100.3 млн. от началото на годината досега. Конкуренцията между него и Джеф Безос ще продължи с пълна сила, тъй като собственикът на Amazon също финансира собствена компания за космически пътувания, която се казва Blue Origin.

Разликата между Бил Гейтс и Илон Мъск е твърде минимална и може да се стопи в следващите месеци. Големият въпрос е дали бизнеса на SpaceX и Tesla ще продължи да се развива със същите интензивни темпове и през 2021г. Независимо от това трудно някой друг предприемач би могъл да измести някой от тримата най-богати бизнесмени на планетата.