Служители на Amazon откраднаха смартфони iPhone за €500 хил.

Новото поколение смартфони на Apple вече е в продажба, като се очаква продажбите да надхвърлят 70 млн. до края на декември. Огромният интерес към iPhone 12 не е случаен, тъй като моделите от серията предлагат впечатляващи подобрения. Желанието на се сдобият с премиум устройствата на Apple изглежда може да накара някои хора да предприемат по-крайни действия.

Такъв е случая с пет служители на Amazon, които са арестувани заради кражба на смартфони iPhone от логистичен център в испанската столица Мадрид. Представителите на реда изчисляват, че общата стойност на откраднатите устройства надхвърля €500 хил. 

По време на самия арест от полицията откриват десет iPhonе-a, както и файл с огромен номер IMEI адреси. Най-вероятно това са ID номера на други смартфони, които вече са задигнати от заловените служители на Amazon, информира GizmoChina.

Разкриването на измамата става след като компанията провежда вътрешно разследвани и намира достатъчно доказателства за нередности, за да се свържат с полицията.

 

 

Компанията дори провежда тайна информация, с която идентифицира крадците преди да докладва на органите на реда. Аmazon успяват да разкрият извършителите, заради внушителните разлики в теглото на някои опаковки. Поставянето на скрити камери в логистичния център допълнително оправдава подозренията им за кражба на смартфони.

На този етап един от извършителите доброволно се е предал в полицията и е признал за престъплението, докато втори служител е арестуват на работното си място. Последните трима от обвиняемите са задържани от полицията след като приключват ежедневната си смяна.

Разследването на Amazon продължава с пълна сила, като служителите са уволнение дисциплинарно и очакват започването на официален процес в съда.