Боксова звезда разби спортен звяр за 90 000 паунда (снимки)

Олимпийският вицешампион по бокс от Атина 2004 Амир Хан разби скъп спортен автомобил Мерцедес при катастрофа. 33-годишният боксьор през миналата нощ е загубил контрол над струващата 90 000 паунда кола на една от английските магистрали.

Автомобилът поднесъл на мокрия асфалт и се ударил в предпазната мантинела. Направените снимки от мястото на инцидента показват, че Мерцедесът S350 е претърпял сериозен удар в предната част, както и в задната лява страна.

„Изключително страховито изживяване. Загубих контрол над колата на магистралата заради аквапланинг. Ударих се в мантинелата. Чувството беше такова, все едно получих директен прав удар в лицето по време на боксов мач“, обясни Хан в социалните мрежи.

Всъщност Мерцедес S350 явно е най-новото попълнение в автомобилната колекция на Амир Хан, тъй като до момента не знаеше, че той притежава такава кола.

Преди това беше известно, че в колекцията му има Мерцедес S63, Ламборгини Авентадор (271 000 паунда), Ролс Ройс Фантом (233 000 паунда) и Рейндж Роувър (65 000 паунда). Наскоро боксьорът коментира, че планира да си купи още един Ролс Ройс за 264 000 паунда.