Смарт телевизорите на Samsung вече поддържат Google Assistant

Samsung са водещ производител на телевизори и световен лидер в разработката на OLED дисплей. Компанията е източник на някои от най-големите иновации в индустрията и продължават да променят представата ни за дизайна на модерните телевизори. Още в началото на годината Samsung представиха първите в света 8К QLED телевизори с технологията Wi-Fi 6.

Вече ви запознахме и с атрактивната концепция, която стои зад Samsung Sero TV, който обещава да революционизира мултимедийния хъб в домовете ни.

Специалистите на компанията обръщат внимание не само на дизайна, но също на софтуерните технологии, които предлагат Samsung TV моделите.

Ако разполагате със смартфон от серията Samsung Galaxy вероятно сте изпробвали възможностите на гласовият асистент Bixby. Този софтуер захранва смарт телевизорите на Samsung, тъй като моделите не предлагат поддръжка за Android TV. Със сигурност има доста хора, които биха искали да управляват гласово устройствата с по-добра гласова услуга от Bixby.

Компанията изглежда е обърнала внимание на техните желания.

 

 

Причината е, че Samsung започват да разпространяват ъпдейти към новите си телевизори, които ще осигуряват поддръжка за Google Assistant. За да използвате функцията ще трябва да кликнете върху бутона за достъп до микрофона от зарядното устройство и да активирате с гласа си Assistant.

По този начин ще може да сменяте каналите, да стартирате приложения, да променяте настройки на телевизора и много др. Другото предимство от интеграцията на Google Assistant e, че предлага възможност да контролирате и другите смарт уреди в домовете. За да смените Bixby с новия виртуален асистент кликнете последователно „Settings>General>Voice>Voice Assistant“.

Първите устройства с поддръжка на Google Assistant ще са представителите на 2020 Sero и Terrace TV, 2020 8К и 4K OLED, 2020 Crystal UHD TV, 2020 Frame и 2020 Serif TV.

 

Oще от Digital: Стартираха продажбите на първия вертикален телевизор в света Samsung Sero TV (Видео)