Снимки разкриват дизайна на Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2021)

Lenovo имат сериозно влияние сред бизнес средите със своята популярна серия от компютри с бранда ThinkPad. Най-интересните им предложения са част от Yoga и Carbon гамите, които са позиционирани в премиум сегмента. Актуални модели като Lenovo ThinkPad X1 Carbon и ThinkPad X1 Yoga са атрактивни устройства, които са получавали минимални ъпгрейди през последните няколко години.

Китайският производител изглежда планира да промени ситуацията, тъй като подготвя премиерата на няколко атрактивни устройства.

Lenovo искат да актуализират порфолиото от лаптопи за корпоративните потребители с подобрени версии на ThinkPad X1 Carbon и ThinkPad X1 Yoga. Oфициалното представяне вероятно ще стане факт през следващата година, но вече знаем какви подобрения по отношение на дизайна да очакваме.

Водещо подобрение, което ще предложи Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2021) е по-добрия дисплей, който почти премахва рамките около екрана. Прави впечатление също, че механизма за прибиране на екрана също е променен. тъй като вместо досегашните две панти ще има един модул, който е с по-големи размери, съобщава LaptopMag.

 

 

Друга разлика, в сравнение с настоящата версия на устройството е, че новият модел ще се отличава с много по-здрав корпус, но ще позволи интеграцията на решетката на високоговорителите от Yoga C940 в бизнес предложенията на Lenovo. Снимките показват наличието на USB Type-C  порт, както и високоговорители от двете страни на клaвиатурата.

Китайският производител също така ще използва подобрен тракпад, който вероятно ще е с по-големи размери. Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2021) ще предложи дисплей, който поддържа съотношение на екрана от 16:9. Това го прави по-висок и по-тесен от панелите на сегашните версии.

Със сигурност компанията ще предложи разнообразни възможности за избор на конфигурации с процесорите от последно поколение на Intel и AMD. Новите лаптопи ще са налични с видео карти от висок клас на NVIDIA и AMD. Според непотвърдена информация премиерата на Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2021) и ThinkPad X1 Yoga (2021) ще стане факт през февруари.