Силвестър Матеев-Силвър с отличие от церемонията „Знаменитост на годината 2020“

Светското събитие „Знаменитост на годината“ се проведе за трети път и събра най-известните личности на България. В елитно софийско заведение бяха връчени статуетки на най-заслужилите през изминалата година в различните категории.

Събитието се организира от Лейди България 2019 и пиара Християн Гьошев, съвместно с фондация „Искам бебе“. То има благотворителна кауза.

По време на самата церемония се разиграва благотворителен търг с предмети, дарени от наградените знаменитости.

Всички събрани средства от търга се даряват на фондацията за финансирането на ин витро процедури при двойки с репродуктивни проблеми в България. Миналото издание на „Знаменитост на годината“ бе причина и за безграничното щастие на едно семейство с над 8 неуспешни ин витро процедури. Това лято те станаха родители на близнаци.

На „Знаменитост на годината 2020“ една от най-важните награди – за музикален продуцент – отиде съвсем заслужено при Силвестър Матеев-Силвър. Мис България Свят 2017 Вероника Стефанова имаше честта да му връчи приза. Водещият Илия Георгиев започна представянето на Силвър с думите: „Силвестър Матеев-Силвър е потомствен музикант и възпитаник на НМУ „Любомир Пипков“. Той завършва музикалното училище в София със специалност „кавал“.

Свири на барабани, пее и стои като композитор зад някои от най-големите хитове в родния музикален свят като „OFF:OFF”, „Да или не“, „Само за мен“ – песни, които биват изпети от Галена, Тони Стораро, Криско и Фики“. „През 2016-та година създава музикална компания „Fantasy Group Media”, която вече четири години е конкурентноспособна на останалите големи продуцентски компании с страната. Вече четири години успешно Силвестър Матеев изявява себе си като продуцент, като от фирмата му едни от най-изявените лица са Мънки, Наси и Ева-Марти. Началото на своята кариера в лейбъла на Силвър поставят Румен Борисов и Меди – лица, които успешно вървят по свят път след силния си старт във FGM “ – така завърши представянето на Силвър водещият.

За благотворителния търг, който се проведе на събитието, Силвър дари вещ с много сантиментална стойност за него – мъжки накит с кръст от Йерусалим. При връчването на приза за музикален продуцент Матеев изказа своите благодарности: „Много се радвам, че съм тук и имам възможността да участвам в тази благородна кауза. Радвам се, че трудът ми е оценен. За един човек на изкуството това е най-важното нещо“. Той не скри вълнението си през цялата вечер и накрая сподели: „Силно вярвам, че след тази вечер, когато всички обединим душите и сърцата си, не толкова материалното, ще подадем един общ сигнал към безкрайния абсолют и съм сигурен, че ще се родят животи“.