Facebook вече позволява на потребителите да прехвърлят снимки и видеоклипове в Dropbox

Facebook е своеобразно хранилище за снимки и видео на много потребители. Досега изтеглянето им беше сложно. Facebook обаче вече ще улесни потребителите чрез нова функция за прехвърлянето на това съдържание до облачна услуга като Dropbox, събщава Engadget.

Потребителите ще могат бързо и лесно да прехвърлят своите лични снимки и клипове от Facebook в профила си в Dropbox, Koofr или Google Photos.

Промените са част от по-големия Data Transfer Project, който разработват Facebook, Google, Microsoft и Twitter.

 


 

Неговата цел е да увеличи съвместимостта на интернет услугите една с друга и да отговори на изискванията на GDPR в Европа и CPPA в Калифорния. Подобрената взаимосвързаност между платформите ще помогне и за намаляване на притесненията за монополизиране на пазара. Разбира се, ще е от полза и за потребителите, които по-лесно ще могат да прехвърлят данните си между различните платформи, които използват.

Facebook казва, че функцията ще е лесна за използване. Потребителите ще трябва да въведат паролите си в двата профила, за да потвърдят прехвърлянето. А самият процес ще е криптиран. Функцията ще е налична в настройките на Facebook, като започва да става активна постепенно за всички потребители.