Шефът на Amazon вече притежава благосъстояние от над $200 млрд.

var md = new MobileDetect(window.navigator.userAgent); if(md.mobile()) { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } else { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }
" data-essbisHoverContainer="">

Главният изпълнителен директор на Amazon е един от най-богатите хора на планетата. Джеф Безос от дълго време е част от престижната класация, където често си оспорва първото място с Бил Гейтс. Икономическите ограничения свързани с пандемията изглежда не са оказали влияние на шефа на Amazon, който дори е увеличил своето благосъстояние. 

Нов доклад на Forbes разкрива, че Джеф Безос се е превърнал в първия човек в света, който притежава личен капитал от над $200 млрд. Това се случва, след като шефа на Amazon с правилни бизнес решения и инвестиции увеличава своите авоари с допълнителни $4.9 млрд. Информацията веднага се отрази на стойността на акциите на компанията, които отчетоха минимален ръст от 2%. 

В момента Джеф Безос притежава около $205 млрд.и по този начин изпреварва с повече от $90 млрд. вторият най-богат човек в света, който очаквано е Бил Гейтс. Съоснователят на Microsoft разполага с около $116 млрд. според последните изчисления на анализаторите, което прави разликата между тях почти двойна.

 

 

Най-големият принос за тези резултати има промяната на навиците на потребителите в контекста на коронавируса. Тези процеси са довели до ръст от 80% в стойността на акциите на Amazon през календарната година досега. 

Добър пример е финансовото състояние на Джеф Безос, който се изчисляваше на около $115 млрд. в началото на 2020г. Всъщност шефа на Amazon притежава около 11% дял в компанията, които генерират над 90% от всичките приходи. Безос също така е собственик на Washington Post и на Blue Origin, от които печели останалата част от своя капитал.

Ситуацията щеше да бъде още по-впечатляваща, ако не бяха личните проблеми довели до развода на Джеф Безос с дългогодишната му съпруга МакКензи Скот. Съобразно параметрите на споразумението, с което сложиха край на брака си тя получава 25% от акциите на Безос в Amazon. В момента този дял в Amazon има пазарна стойност около $63 млрд. 

Изглежда невероятно да очакваме друг човек да изпревари Джеф Безос в престижната класация преди края на годината.