Смарт джаджата за стрийминг Android TV Sabrina ще струва $49.99

Аndroid TV е операционна система, която предлага интуитивен и лесен начин да контролирате смарт телевизорите. Огромното разнообразие от приложения за Аndroid е другото голямо предимство на софтуера. Google вече осигуриха смарт поддръжка за гласови команди в дистанционните устройства, както и синхронизация с джаджи като Chromecast. 

Google се подготвя за ново поколение на Android TV.

Устройството напоследък остана на заден план заради популярността на Chromecast Ultra. Google обаче не го е забравила и скоро ще има нова версия, която носи кодовото име Sabrina, съобщава SlashGear.

 

 

Последното Android TV устройство не се продаваше на крайни клиенти. То беше само за разработчици и вградено в самите телевизори. Според плановете за Sabrina обаче, това ще се промени. Новият Android TV ще се предлага и като донгъл. Според информация от вътрешен график на Home Depot, устройството ще има поне два цвята – Rock Candy и Como Blue, като ще струва 49 долара, вероятно в комплект с дистанционното Abbey.

За сравнение, Chromecast Ultra струва 69 долара. Според данни на Walmart и Target, цената на Android TV Sabrina ще е 59 долара, като изглежда тя ще варира според търговците. За сега повечето данни за възможностите на новия Android TV остават неясни. Вероятно е те да отстъпват от тези на Chromecast Ultra, но се очаква Google скоро да обяви устройството официално, след като вече търговците са получили данните за цените и цветовете.